Wednesday, 28 November 2012

Wat te doen met oud stokbrood?Een vers stokbrood is heerlijk, een stokbrood van een dag oud is nauwelijks weg te kauwen. Bij ons in huis blijft er altijd wel stokbrood over, en vaak wordt het maar weggegooid omdat niemand zin heeft om zijn of haar tanden erop te breken. Zonde! Want behalve de eendjes voeren, kun je er ook prima een hartige taart van maken. Hoe? Lees snel verder!

Benodigdheden:

- Walnoten
- Een kaassoort naar keuze. 
- Melk
- 1 Ei
- Peper & Zout
- Boter (50 gram)
- En natuurlijk een stuk stokbrood!


Ik heb als kaassoort gekozen voor gorgonzola, maar eigenlijk vond ik dit nog iets te 'nattig'. Een wat meer kruimelige schimmelkaas zou beter zijn geweest. Mocht je überhaupt niet van schimmelkaas houden, kun je ook nog voor gewone kaas gaan. 


Ten eerste heb ik het stokbrood in kleinere stukken uit elkaar getrokken. Misschien dat de uiteindes van het stokbrood wel te hard zijn, deze kun je dan beter weggooien.


Ondertussen liet ik de boter smelten. 


Vervolgens was het tijd om het ei te breken en er naar smaak peper en zoet aan toe te voegen. Dit heb ik vervolgens een halve minuut geklopt.


Wanneer de boter en het ei-peper-en-zout-mengsel klaar zijn, is het tijd om deze ingrediënten aan het brood toe te voegen. Het is de bedoeling dat het brood week wordt, maar niet zo week dat het een papje is, dus heb ik steeds een beetje melk toegevoegd tot ik het er goed uit vond zien. Daarom kan ik dus niet zeggen hoeveel melk ik precies heb gebruikt, maar zeker niet meer dan een glas.


De boter toevoegen..


En vervolgens het geklopte ei en de walnoten, die ik overigens in kleinere stukjes heb gebroken.


Als laatste voeg je de verkruimelde kaassoort toe. Dit mengsel kneed (ik weet dat er een lepel bij op de foto staat, maar ik heb later toch echt m'n handen moeten gebruiken) je vervolgens door elkaar, tot het geheel aan elkaar plakt.


Men neme een bakvorm, en bedekt deze met bakpapier. Dit gaat ongeveer vijftig minuten in de oven.


En klaar is je rustieke stokbrood-taart! Ik ben echt een zoetekauw, maar af en toe heb ik gewoon zin in iets hartigs. En het is toch een fijn idee dat je het stokbrood anders weg had gegooid?


Ik vond het redelijk vullend, en lauwwarm het lekkerst. Tip: serveer het bij de soep!

Lijkt dit jullie iets?

12 comments:

 1. hmm ik weet al wat je over 2 weken gaat maken voor ons - hinthint^^ xoxo ml

  ReplyDelete
 2. Het lijkt mij inderdaad vullend, maar wat een prima oplossing!

  ReplyDelete
 3. Hmm lijkt me toch wel lekker! Goede oplossing.

  ReplyDelete
 4. That's exactly what I'm gonna do. Great post!

  http://beamoazed.com/
  http://beamoazed.com/

  ReplyDelete
 5. Wow these looks seriously amazing, I’m drooling all over the screen here, I have to tray this receipt ASAP, I bet it taste as good at it looks, it doesn’t seem so complicated to prepare, I will give it a tray! Your have a lovely blog by the way and I am a new follower on GFC and Bloglovin! Hope you will like my blog and follow back!

  Pop Culture&Fashion Magic

  ReplyDelete
 6. looks great !!!

  maybe you want to follow each other? just let me know!! kisses

  www.mychoicebysorana.blogspot.ro

  ReplyDelete
 7. I love your blog damn much! Wanna follow each other via GFC? Tell me know ;)

  Btw, join my GIVEAWAY for winning jewelry from efoxcity.com! Link : http://sausanhanifah.blogspot.com/2013/01/efoxcity-giveaway-international-giveaway.html

  ReplyDelete
 8. nice! would you like to follow each other? let me know!

  ReplyDelete
 9. Thanks for sharing this cooking advice, so cool and always am a fan of food posts! So glad I clicked on your comment that led me back to your blog, your posts' contents are info and image juicy so expect to be seeing some regular comments from me. I've just posted up one my most PROVOKING outfits featuring Erdem's runway printed neoprene coat and matching heels, do tell what you think on the craziness and l hope it entertains ;)

  xx The Provoker
  http://www.the-provoker.com/2013/02/erdem-ocratic.html

  ReplyDelete
 10. Helaas eten wij bijna nooit stokbrood en als het er wel is, is het ook zomaar op haha :) maar wel een handig recept en ook niet superveel voor nodig das wel fijn!

  ReplyDelete