Friday, 11 October 2013

Favourites Friday #1


Het tweede nieuwe onderwerp op mijn site heet 'Favourites Friday'. Op de Engelse manier, ja. En ook niet zo heel erg origineel, maar wel leuk! Iedere twee weken ga ik hier mijn favorieten van dat moment delen, wat kan variëren van een nieuw (of weer) ontdekt make-up product tot uhmm.. Truffelpepernoten. Dat laatste zou ik dan overigens iedere twee weken in mijn favourites kunnen plaatsen, aangezien ik ze in deze tijd van het jaar non-stop eet. Serieus, hoe goddelijk kan een pepernoot zijn? Ik ben zelf verslaafd aan die van Bolletje, en een beetje huiverig om andere (goedkopere) merken uit te proberen. En blijkbaar ben ik niet de enige, want bij de plaatselijke Albert Heijn zijn ze bijna altijd uitverkocht. Nu dwaal ik weer ontzettend af, dus hierbij snel de producten die mijn Friday Favourites wel hebben gehaald!
De afgelopen week had ik volgens mij een beetje last van het winter-syndroom. Ik besloot namelijk om iedere dag te gaan cocoonen, thee te drinken, te lezen, wijde truien te dragen en ik had ook niet zoveel energie. Vandaar dus dat mijn favorieten een tikje winterachtig zijn, terwijl ik dit artikel nu gewoon schrijf met de heerlijke najaarszon pal in m'n gezicht. Waarschijnlijk is mijn lichaam gewoon een beetje in de war, aangezien mijn favoriete theesoort van het moment ook een 'sunny season' smaak is, namelijk Lemon Pie! Ik ben gek op citroen, ik ben gek op taart en ik ben gek op citroentaart. En aangezien we niet alle dagen taart kunnen gaan eten (nou ja, het kan wel, maar lijkt me niet zo verstandig) is deze theesmaak een perfecte uitkomst. Fris, maar niet op een overdreven manier. Ik vind dit vooral een heerlijke thee voor overdag. Pickwick Lemon Pie, Albert Heijn, €1,44


Mijn volgende favoriet zijn deze waxinelichtjes van de IKEA. Ik ben gek op de geur van vanille, maar ik moet zeggen dat ik wel onderscheid maak tussen het ene product met vanillegeur en het andere. Op de een of andere manier vind ik het niet altijd even lekker, maar op deze geurkaarjes heb ik echt niets aan te merken. 's Avonds geven ze een heerlijke warme vanille geur af in je kamer, en ik vlieg dan ook door m'n voorraad heen. De verpakking claimt dat ze vier uur branden en dat doen ze ook. Zou ik ze weer kopen? Ja! En om de prijs hoef je het zeker niet te laten. IKEA geurkaarsjes 'Sinnlig' vanille, IKEA, €1,99 per 30 stuks.

V.l.n.r.: Don't sweater it, She's pampered, Miss Fancy Pants en Beyond cozy.

Dan deze nagellakjes van Essie. Om twee redenen hebben ze mijn favorieten gehaald; namelijk om de kleurtjes zelf en om het feit dat ik er in totaal maar €10,- voor heb betaald bij de Big Bazar! Voor vier Essie nagellakjes! Normaal gesproken betaal je voor slechts een lakje al €9,95.  Nou komen deze lakjes wel uit oude limited editions, maar toch! Miss fancy pants en Don't sweater it horen tot de 'Stylenomics' collecte van herfst 2012, en Beyond cozy en She's pampered behoren tot de wintercollectie 'A girl can have it all', wederom uit 2012. Dus een beetje outdated, but I couldn't care less. Ik ben gek op Essie en ik geloof (hoop) niet dat er mensen in mijn omgeving zullen zijn die zeggen: 'Oh Lisa, die kleur is zo 2012!' Helaas heb ik deze lakjes al zo'n twee weken geleden gekocht bij de Big Bazar, en toen ik eergisteren weer langs ging waren ze allemaal op. Ik ben niet van plan om de kleurtjes te gaan swatchen, aangezien er al behoorlijk veel reviews van online staan van vorig jaar, waaronder (hier) en (hier). Ik ga zeker vaker langs de Big Bazar om te checken of ze weer zulke acties hebben! En dan laat ik dat natuurlijk ook weten. Essie nagellak, Big Bazar, €2,50 p.s. Bron: Youtube
Mijn een na laatste 'favoriet' is dit filmpje. Favoriet is misschien een beetje een raar woord, en misschien heb je hem ook al voorbij zien komen, en zo niet, kijken! Mevrouw hier buigt zich over de filosofische vraag: "Do dogs have brains?" I think mine just melted. Mijn laatste favoriet zijn deze drie boeken. Ze zijn geschreven door Tahereh Mafi en gaan over een meisje, Juliette, die letterlijk een dodelijke aanraking heeft. Wanneer ze iemand aanraakt zal diegene namelijk ontzettend veel pijn lijden, wat uiteindelijk kan eindigen in zijn of haar dood. Het Herstel wil haar daarom gebruiken als wapen, maar Juliette is het hier niet mee eens en probeert te vluchten. Ik wil eigenlijk nog niet teveel verklappen, aangezien ik er nog een review over wilde schrijven, maar ik heb ze net voor een tweede keer herlezen, en wat zijn ze goed! Ik hoop ook nog steeds dat ze verfilmd gaan worden (20th Century Fox heeft de rechten in handen, als ik me niet vergis) maar daarover kon ik nog niets concreets vinden op het internet. Verwoest Me is overigens een 'in-between' boek, geschreven vanuit iemand anders zijn oogpunt. Het vierde boek, waarvan de titel nog niet bekend is gemaakt, zal in februari 2014 verschijnen. Nu al enthousiast? Vrees Me, €15,95, Verwoest Me, €9,95 en Breek Me, €17,95 zijn te bestellen op Bol.com.

Wat zijn jouw favorieten op het moment?
Liefs, Lisa

1 comment: